Hoppa till innehåll

BLOMKÅLS-SOPPA MED PARMESAN

Krämig blomkålssoppa toppad med parmesan.

GÖR SÅ HÄR

  1. Tina blomkålen och låt rinna av. Skala och hacka löken.

  2. Koka upp lök, blomkål, vin, vatten, buljongtärning, senap och kummin i en kastrull och låt sjuda någon minut.

  3. Rör ut majsstärkelsen i lite vatten och rör ner i soppan och låt sjuda någon minut.

  4. Tillsätt crème fraiche och grädde och mixa till en slät soppa.

  5. Smaka av med salt och peppar.

Till servering: Servera soppan med parmesan, bröd eller krutonger och rostade pumpakärnor eller solrosfrön

BLOMKÅLS-SOPPA MED PARMESAN

Krämig blomkålssoppa toppad med parmesan.

Ingridienser

  • 1 gul lök

  • ca 600 g fryst blomkål

  • 1 dl vitt matlagningsvin

  • 8 dl vatten

  • 1 grönsaksbuljongtärning

  • 2 tsk dijonsenap

  • 1 krm kummin

  • 1 msk majsstärkelse

  • 2 dl crème fraiche (34%)

  • 1 dl vispgrädde (40%)

  • Salt & svartpeppar