
BLOMKÅLS-SOPPA MED PARMESAN
Krämig blomkålssoppa toppad med parmesan.
- ca. 40 min
- 4 portioner
GÖR SÅ HÄR
Tina blomkålen och låt rinna av. Skala och hacka löken.
Koka upp lök, blomkål, vin, vatten, buljongtärning, senap och kummin i en kastrull och låt sjuda någon minut.
Rör ut majsstärkelsen i lite vatten och rör ner i soppan och låt sjuda någon minut.
Tillsätt crème fraiche och grädde och mixa till en slät soppa.
Smaka av med salt och peppar.
Till servering: Servera soppan med parmesan, bröd eller krutonger och rostade pumpakärnor eller solrosfrön

BLOMKÅLS-SOPPA MED PARMESAN
Krämig blomkålssoppa toppad med parmesan.
- ca. 40 min
- 4 portioner
Ingridienser
1 gul lök
ca 600 g fryst blomkål
1 dl vitt matlagningsvin
8 dl vatten
1 grönsaksbuljongtärning
2 tsk dijonsenap
1 krm kummin
1 msk majsstärkelse
2 dl crème fraiche (34%)
1 dl vispgrädde (40%)
Salt & svartpeppar