Hoppa till innehåll

FRITERAD KYCKLING

Krispigt friterad kycklinginnerfilé med majodip.

6 portioner

GÖR SÅ HÄR

Skala och riv vitlöken. Skölj och skrubba citronen i ljummet vatten. Riv det yttersta skalet av citronen. Blanda vitlök, citronskal, paprikapulver, chilipulver, filmjölk och ägg till en jämn smet. Vänd runt kycklingen i smeten och låt det stå och dra i minst en timme.

PANERING:

Krossa cornflakes och blanda med ströbrödet. Panera kycklingen i cornflakes- och ströbrödsblandningen.

MAJODIP:

Skala och skiva löken tunt. Stek den i oljan på medelvärme tills den blir ordentligt mjuk och brun. Vänd ner BBQ-såsen mot slutet av stekningen. Låt löken bli ordentligt kall. Mixa lök och majonnäs tills såsen är slät i en matberedare.

FRITERING:

Hetta upp oljan i en tjockbottnad kastrull till ca 160˚C, ha ett lock till hands under friteringen. Fritera kycklingbitarna tills innertemperaturen är 72˚C, 4-5 minuter. Servera gärna med pommes.

FRITERAD KYCKLING

Krispigt friterad kycklinginnerfilé med majodip.

6 portioner

Ingridienser

    • 2 vitlöksklyftor

    • 1 citron

    • 1 msk paprikapulver

    • 1/2 tsk chilipulver

    • 1 1/2 dl filmjölk

    • 2 ägg

    • 700 g kycklinginnerfiléer

    PANERING

    • 2 1/2 dl cornflakes

    • 2 1/2 dl ströbröd

    MAJODIP

    • 2 gula lökar

    • 2 msk olja

    • 2 msk rökig bbq-sås

    • 1 1/2 dl majonnäs

    FRITERING

    • Olja