Hoppa till innehåll

PANERAD FLUNDRA

Testa denna supergoda panerade flundra tillsammans med ugnsrostade grönsaker och örtsås.

GÖR SÅ HÄR

  1. Sätt ugnen på 225 °C.

  2. Skär rotsakerna i 1-2 cm tjocka stavar och lägg på en plåt. Skvätt över olivolja och hackad timjan. Salta och peppra.

  3. Blanda ihop ingredienserna till örtsåsen.

  4. Tillaga fisken enligt anvisningarna.

  5. Rotsakerna är klara efter 20-30 minuter när de har blivit mjuka. Tänk på att potatisen blir klar lite snabbare än andra rotsaker.

  6. Servera fisken med rotsakerna och den kalla såsen. Smaklig måltid önskar Fisherman!

PANERAD FLUNDRA

Testa denna supergoda panerade flundra tillsammans med ugnsrostade grönsaker och örtsås.

Ingridienser

PANERAD FLUNDRA MED ROTSAKER

  • 400 g panerade flundrafiléer

  • 1 kg rotsaker (till exempel potatis, morötter och palsternacka)

  • Olivolja

  • Salt

  • peppar

  • 1 dl färsk timjan

ÖRTSÅS

  • 3 dl crème fraiche

  • Blandade färska eller frysta, finhackade örter (till exempel persilja, gräslök, dill och dragon)

  • En skvätt citron

  • Salt

  • peppar