Kycklingspett
Sätt ugnen på 175˚C.
Skär kycklinglårfilén i 1 x 1cm tärningar.
Blanda ingefära, kryddor, socker och olja i en plastpåse, lägg i kycklingtärningarna och blanda – väl. Låt det marinera i ca 3 timmar.
Trä upp kyck lingtärningarna på spetten.
Skala, riv och fräs vitlöken i oljan.
Jordnötssås:
Tillsätt ingefära och koriander, fräs med i ca 30 sekunder.
Tillsätt sambal, socker och vatten, koka sakta ca 10 minuter.
Tillsätt jordnötterna och ketjap manis. Koka upp och mixa såsen.
Smaksätt med manis, pressad limejuice och salt.
Stek eller grilla spetten ca 4 minuter på varje sida. Lägg dem i en ugnssäker form, sätt in mitt i ugnen ca 10 minuter.
Servera kyckling-spetten med ris, sås och sallad.