Ett recept framtaget av världens kockar

– Ankbröst

Ankbröst

Tillagning

Sätt ugnen på 120 grader.
Snitta fettkappan på ankan, krydda med salt och peppar.
Stek på medelvärme med skinnsidan ner först tills den fått fin färg. Vänd på ankan och strö på kryddor, honung och soja. Lägg ingefäran i pannan. Stek klart i ugn till innertemperaturen är 56 grader. Låt vila minst 10 minuter innan tranchering.
Häll i fond i pannan och koka ihop. Sila och smaka av.

Ingredienser

Ankbröstfilé
1 msk korianderfrö
1 msk fänkålsfrö
1 msk flytande honung
1 msk japansk soja
3-4 cm färsk ingefära, skalad och skuren i bitar
1 dl kalvfond (ej koncentrerad)
1 dl kycklingfond (ej koncentrerad)
salt
svartpeppa

Se vårat utbud

Skicka en förfrågan så återkommer vi